responsive web site design

Spring wellness

body & mind

voorschoten

NOW OPEN

yoga & pilates

Yoga brengt je lichaam in conditie en maakt je geest rustig en bewust.
Er zijn verschillende stijlen en je kiest zelf op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Voor een echt healthy lifestyle beoefen je liefst zowel actieve als meditatieve stijlen gecombineerd.
Yoga beoefen je dus om fysiek en mentaal krachtig te worden en soepel en goed te kunnen (blijven) bewegen.

Gewoon lekker op je eigen tempo bouwen aan jezelf zonder oordeel over een fysiek of mentaal maatje of jaartje meer of minder.
Beginnend of gevorderd, een echte yogi bouwt aan kracht, gezondheid, souplesse en welbevinden.

Niks meer of minder.
Geniet van jouw persoonlijke workouts.

hatha
yoga 

Fysieke zelfstandig uit te oefenen houdingen (asana's) en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. Spanning in je lichaam maakt je spieren kort en stijf. Hatha yoga is populair om te onthaasten en stress te verminderen. De algehele gezondheid bevordert en je lichaam wordt soepeler.

vinyassa
yoga

(ook wel ashtanga vinyasa, flow of poweryoga)
Bij deze actieve stijl worden de asana's (houdingen) niet statisch maar juist vloeiend bewegend en in series achter elkaar uitgevoerd. De volgorde van de houdingen is variabel waardoor iedere les anders is. Deze intensievere vorm kost meer kracht en energie waardoor ook de lichaamswarmte verhoogd. Meer zweten dus.

ashtanga
yoga

Een fysieke uitdagende yogastijl, waarbij verschillende houdingen elkaar in vaste (primairy) series opvolgen. Deze stijl vraagt meer kracht, balans en uithoudingsvermogen. Wordt altijd in dezelfe volgorde uitgevoerd met specifieke ademhalingen waardoor er meer verdieping in de houdingen ontstaat.

mindfulness
& yoga meditatie

Met lichamelijke oefeningen, houdingen en ademhalingstechnieken leer je vanuit diverse stromingen zoals Vipassana, mindfulness en meditatie te integreren in het dagelijks leven om in te zetten voor jouw persoonlijke bewustzijn en innerlijke rust.

restorative
yoga

Soms voel je je  uitgeput en wil je je opladen met nieuwe energie.
Deze meditatieve yogastijl met ademhalings-oefeningen, zachte bewegingen en fysieke ondersteuning van bijv. dekens en kussens geven comfortabele diep ontspannende houdingen die soms wel 5-10 minuten worden aangehouden.
Restorative yoga helpt bij chronische stress en ziekte, vermoeidheid, en hoge bloeddruk. Brengt je weer in kontakt met jezelf.

pilates

Om je rug in het dagelijkse leven beter te beschermen versterk je innerlijke 'core'. De dieper gelegen spieren van je rug, buik en bekken.
Sterke stabiele spieren in dit gebied verminderen het risico op blessures en geeft een mooie rechte elegante houding.
Vanuit de Pilateshouding, constant aangespannen spieren in je rug, buik en bekkenbodem gebruik je je eigen lichaamsweerstand. Soms worden er accessoires gebruikt zoals small balls en dynabands.

massage opleidingen

De basis van de massages voor ontspanning of sportmassage is de Traditionele Klassieke Massage. Een 125 jaar jonge scherp omlijnde methode van waaruit bijv. ook alle fysiotherapeuten zijn opgeleid.
Nog niet zo lang geleden bestond de fysiotherapeutische behandeling nog voor 70 % uit massage. En niet voor niets! Masseren kan, mits goed uitgevoerd, heel krachtig en effectief zijn om het lichaam preventief gezond te houden maar ook helpen te herstellen.
Onze hoofddocent Lourens Rosweide (o.a. st. Massageschool en Vitalis, Utrecht) heeft de afgelopen 40jaar vele honderden uiterst gedreven en vakkundige masseurs opgeleid tot gediplomeerde topmasseurs. Wij zijn supertrots op onze samenwerking met hem!

workshop
masseren

leer de fijne kneepjes van het masseren. Na deze workshop weet je elkaar van top tot teen goed te masseren. Wil je hiermee mee verder kies dan voor de opleiding tot masseur.

opleiding
masseren

na deze complete opleiding heb je alle kennis en vaardigheden om zelfverzekerd te starten als bekwaam ontspannings- en/of sportmasseur. Jij als cursists staat centraal en zul je door ons goed worden begeleid. Wil je na het behalen van alle certificaten ook een erkende diploma, dan ben je hiervoor goed opgeleid.

specialisaties

wil je jouw kennis verdiepen en ben je toe aan gespecialiseerde verfijning van het masseren ? volg dan onze extra modules.

workshops

express yourself
€ 47,50

Zo. 25 juni 2017 - 11u - 13.30u

A ceative workshop with yoga, art and movement for self-reflection and awerness of your own body & mind relationship.

yoga sound immersion
€ 37,50

Zo. 4 juni 2017 - 11u - 13u
Zo. 25 juni 2017 - 15u - 17u

Dive deep into the depths of your being with yoga, meditation and live music.

sacred cacao ceremony
€ 40,-

Zo. 9 juli 2017 - 15u - 18u
Zo. 3 september 2017 - 15u - 18u

Express, explore and connect yourself and those around you through the healing properties of cacao. Guided by meditation, live music and dance. Een bijzondere workshop waarin u de mysterieuze werking van pure cacao ervaart met dans, life muziek en meditatie.

art of thai yoga massage
€ 95,-

Zo. 18 juni 2017 - 13u - 18u
Zo. 16 juli 2017 -13u - 18u

Explore the healing power of touch, movement and connection. Incl. small lunch
Leer de basistechnieken van de traditionele thai yoga massage. Met toepassing van druk, rek en stretching. Incl.lichte lunch.

yoga rave
€ 37,50

Za. 12 augustus 2017 - 20u-23u

An euphoric combination of dance & yoga with a blissful savasana. Dance as if no one is watching!
Dans als nooit tevoren! Een euforische combinatie van yoga en dans. Dit moet je hebben meegemaakt!

schrijf je in voor de workshops

docenten

merel
-yoga-

1977
Jarenlange yoga practice bracht haar ooit tot de docentopleiding. Haar warme open persoonlijkheid laat je direct welkom voelen tijdens haar lessen. Ze geeft Hatha yogales aan groepen en individuen en zorgt met mooie asana's, pranayama en meditatie oefeningen dat jouw Hatha les nog lekker doorwerkt nadat je al lang van de mat bent afgestapt.

fi
-yoga-

1988
California, India, Singapore, UK, Bali, Caribbean, Voorschoten... Deze veelzijdige vrolijke dame heeft haar jonge vleugels wereldwijd al flink uitgeslagen. Ze combineert haar opleiding Creative Arts Therapy met haar passie voor dans en yoga. Zij is gewend oosterse en westerse verbanden te leggen d.m.v. bewustzijn en traditionele yoga. Fi geeft diverse stijlen van yoga aan volwassenen,tieners en kinderen maar ook workshops (acroyoga) en therapeutische sessies zoals bijv. de traditonele cacaoceremonie.

brigitte
-pilates-

1968
Ooit gewichtsconsulent en eigenaar van een sportschool in Griekenland. Beoefend al jaren zelf Pilates en heeft zich vanuit die passie verder verdiept tot Pilates docent. Brigitte geeft zowel groeps- als privé les. Haar opgewekte persoonlijkheid creëert een heel prettige en motiverende wijze van lesgeven.

paul
-yoga-

1979
Heeft vanuit zijn afgeronde C.I.O.S. opleiding en jarenlange ervaring als bewegingsagoog en yogadocent een zeer brede kennis op het gebied van sport, beweging en meditatie.
Paul neemt je mee op reis naar jezelf en gebruikt daarvoor vooral een meditatieve yogastijl waarin veel aandacht wordt besteedt aan ademhaling en energiestroming.

lourens
-massage-

1956
Als hoofddocent is Lourens verbonden aan Springwellness.
Vanuit zijn passie voor en zijn visie op masseren heeft hij de afgelopen decennia zijn lesmethoden van de klassieke massage, sportmassage en ontspanningsmassage verder ontwikkeld tot ware kunst. Hij weet mede door zijn enorme toewijding een ieder het bijzondere vak van masseur en persoonlijke bewustzijn te leren. 

CONTACT
springwellness
body & mind

Dank je wel voor jouw bericht. Wij zullen z.s.m. reageren op deze email

geïnteresseerd in
nieuws en acties ?

Dank je wel voor je aanmelding op onze nieuwsbrief.

follow us
and make
us famous

adres

Springwellness Body & Mind

Veurseweg 8a

2252 AA Voorschoten


bereikbaarheid

gratis parkeren kan langs de weg en op div. parkeerterreinen op max. 5 minuten lopen. 


bus

45 en 46  halte voorstraat

stoppen voor de deur.  lesrooster

  groepsles
  1x per week

  €38,-
  per maand
  • volg 1x per week
  •  een van de 
  • groepslessen.
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  groepsles
  2x per week

  €59,-
  per maand
  • volg 2x per week
  •  een van de 
  • groepslessen.
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  losse les

  €15,-
  per les
  • volg 1 losse
  • (proef-)groepsles
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  10 rittenkaart

   

  €100,-

  persoonsgebonden

  • met deze kaart
  • kun je 10 lessen volgen
  • en is 14 weken geldig
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  informatie
  massage
  opleiding

  Dank je wel voor jouw bericht. Wij zullen z.s.m. reageren op deze email

  huisregels

  Hygiene is belangrijk!

  Alleen met hulp van alle gebruikers kunnen we de volledige studio netjes en schoon houden.

  We gaan er dus vanuit dat je onderstaande tips en huisregels zult hanteren:

  - Tijdens de lessen mag u de aanwezige yogamatten en props gebruiken. Het gebruik van een daarvoor geschikte yogatowel / grote doek is dan verplicht. De gebruikte yogamatten, kussens en alle overige yoga props dienen, zonder uitzonderingen, direct na gebruik goed schoon (desinfectant) en netjes opgeruimd te worden door de gebruiker.

  - Kom fris naar de yogales maar houd rekening met elkaar. Deodorant wordt zeer op prijs gesteld maar vermijd het gebruik van parfum of geparfumeerde producten. Gebruik ook geen sprays in de studio. Dit ivm met mogelijke allergieën en overgevoeligheid van de andere aanwezigen.

  - Schoenen op de studiovloer zijn niet toegestaan. Zorg voor schone voeten en (yoga)sokken.

  - Draag schone (yoga)kleding waar je makkelijk in kunt bewegen.

  - Praat rustig en zachtjes in de volledige studio om voor, tijdens en na de lessen iedereen optimale (innerlijke) rust te gunnen.

  - De integriteit van cursisten en medewerkers dient altijd gerespecteerd te worden. Gewenste en ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd.

  Prettig voor iedereen!