responsive web site design

Spring wellness

yoga, pilates & mindfulness

voorschoten

Join us !!

yoga & pilates

Yoga brengt je lichaam in conditie en maakt je geest rustig en bewust.
Er zijn verschillende stijlen en je kiest zelf op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Voor een echt healthy lifestyle beoefen je liefst zowel actieve als meditatieve stijlen gecombineerd.
Yoga beoefen je dus om fysiek en mentaal krachtig te worden en soepel en goed te kunnen (blijven) bewegen.

Gewoon lekker op je eigen tempo bouwen aan jezelf zonder oordeel over een fysiek of mentaal maatje of jaartje meer of minder.
Beginnend of gevorderd, een echte yogi bouwt aan kracht, gezondheid, souplesse en welbevinden.

Niks meer of minder.
Geniet van jouw persoonlijke workouts.

hatha
yoga

Fysieke zelfstandig uit te oefenen houdingen (asana's) en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. Spanning in je lichaam maakt je spieren kort en stijf. Hatha yoga is populair om te onthaasten en stress te verminderen. De algehele gezondheid bevordert en je lichaam wordt soepeler.

yin
yoga

Bij de rustige Yin yoga worden klassieke basishoudingen gedurende 3 tot 5 minuten zonder spierspanning aan gehouden. Hierdoor rekken de dieperliggende spieren, bindweefsel en gewrichten zich waardoor ze soepel en sterk worden. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding juist om je lichaam te voelen, je grenzen te verkennen en te verleggen. Even niet heel intensief bewegen, maar juist de tijd nemen om te luisteren naar je lichaam. Vanwege het herstellende en soepel makende karakter een heel fijne yogavorm voor iedereen. Van sporters tot mensen met een zittend beroep.

vinyasa slow flow
yoga

Een dynamische vorm, waarin een serie asana’s (houdingen) wordt uitgevoerd op het ritme van de adem. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De synchronisatie van adem en beweging creëert de 'Flow'. Vinyasa wekt warmte en energie in het lichaam op waardoor spieren en organen ontgiften. Na de les voel je je energiek en kalm. Meditatie, ademhalingstechnieken en savasana (eindontspanning) zijn vaste lesonderdelen. Vinyasa Slow Flow lessen zijn geschikt als je een normale basisconditie hebt en al een tijdje yoga beoefend.

vinyasa core flow
yoga

Kracht en cardio in vloeiende (Vinyasa) bewegingen. Speciale focus op het versterken van buikspieren, rug en bekkenbodem. Door te bewegen vanuit de diep gelegen core spieren in combinatie met intensieve focus ontwikkel je fysieke- en mentale kracht. Een stevige core stabiliseert het hele lichaam en kan rugklachten en blessures verhelpen. Je komt beter in je vel te zitten, fysiek en mentaal en je lichaam wordt slanker en leniger. Meditatie en savasana (eindontspanning) zijn vaste lesonderdelen. Core Flow lessen zijn uitsluitend geschikt als je fit bent en al langere tijd yoga beoefend.

restorative
yoga

Soms voel je je uitgeput en wil je je opladen met nieuwe energie.
Deze meditatieve yogastijl met ademhalings-oefeningen, zachte bewegingen en fysieke ondersteuning van bijv. dekens en kussens geven comfortabele diep ontspannende houdingen die soms wel 5-10 minuten worden aangehouden.
Restorative yoga helpt bij chronische stress en ziekte, vermoeidheid, en hoge bloeddruk. Brengt je weer in kontakt met jezelf.

energy reload
yoga

Deze meditatieve mindfulness yoga biedt veel ademhalings-oefeningen en rustige zachte bewegingen waarmee je je energie weer kunt opladen. Ook leer je beter met stressvolle situaties om te gaan. Je krijgt veel inzicht en achtergrond informatie waarmee je zelf in het dagelijkse leven goed aan de slag kunt. Energy Reload yoga helpt bij chronische stress en ziekte, vermoeidheid, en hoge bloeddruk. Brengt je weer in kontakt met jezelf

kids
yoga

Spelenderwijs leren we kinderen hun eigen mogelijkheden en onmogelijkheden kennen en accepteren en laten we ze hun eigen persoonlijkheid ontdekken. Zo ontwikkelen ze de vaardigheid van zichzelf te houden. Zonder competentie maar vanuit gelijkwaardigheid. We spelen in op de leergierig van kinderen. Maken gebruik van hun grappige opvattingen en hun vermogen om alles wat in spelvorm wordt aangereikt te absorberen. Focus, ademhaling, balans, kracht, creativiteit, ontspanning het komt allemaal op een leuke, gezellige manier aan bod. In onderling overleg zijn individuele lessen mogelijk. Een aantal maal per jaar zullen er Workshops ouder en kind worden gegeven.

tiener
yoga

Een leuke workout met kracht concentratie en balans oefeningen om sterk en lenig te worden en stress en spanni g los te laten.jou kan niets meer gebeuren!

ashtanga
yoga

Een fysieke uitdagende yogastijl, waarbij verschillende houdingen elkaar in vaste (primairy) series opvolgen. Deze stijl vraagt meer kracht, balans en uithoudingsvermogen. Wordt altijd in dezelfe volgorde uitgevoerd met specifieke ademhalingen waardoor er meer verdieping in de houdingen ontstaat.

mindfulness
& yoga meditatie

Met lichamelijke oefeningen, houdingen en ademhalingstechnieken leer je vanuit diverse stromingen zoals Vipassana, mindfulness en meditatie te integreren in het dagelijks leven om in te zetten voor jouw persoonlijke bewustzijn en innerlijke rust.

contrology
pilates

Om je rug in het dagelijkse leven beter te beschermen versterk je de dieper gelegen spieren van je rug, buik en bekken. Het Powerhouse of de Core. Joseph Pilates ontwikkelde hiervoor begin 20e eeuw zijn nieuwe fitness methode Contrology. Door het constant aangespannen houden van de kernspieren gebruik je je eigen lichaamsweerstand voor een gezond, sterk en weerbaar lichaam.

fit & vitaal
pilates

is geschikt voor iedereen die zich (een actieve) senior voelt en op een zelfstandige manier kan bewegen. Naarmate je ouder wordt moet je meer moeite doen om fit, sterk en soepel te blijven. Gelukkig zijn de 50plussers van nu niet meer zoals vroeger; ze zijn actief, bewegen veel, zijn nieuwsgierig en staan volop in het leven. Er wordt getennist, gegolfd, gewandeld en gefietst. Ondanks deze actieve levensstijl dienen de eerste kwaaltjes zich aan. De rug wordt stijver, de gewrichten minder soepel en het lichaam herstelt minder snel. Omdat het lichaam op latere leeftijd wat anders nodig heeft dan een jonger lichaam zijn de oefeningen in deze les aangepast. De oefeningen zijn minder belastend voor de wervelkolom (ivm osteoporose), maar zeker niet minder effectief. Nadruk ligt op een goede houding, rechtop staan, de rugspieren versterken en zorgen dat de gewrichten soepel blijven en het spierkorset sterk. Balansoefeningen zijn een vast onderdeel in deze les om vallen te voorkomen. Met simpele bewegingsoefeningen, ademhaling en ontspanningstechnieken valt de kwaliteit van leven flink te verhogen. Door beweging en ontspanning, zowel fysiek als mentaal, kun je heel wat kwaaltjes voorkomen. Deze les is toegankelijk voor alle leeftijden.

workout
pilates

Tijdens deze actieve pilates matlessen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van extra accessoires zoals small balls en dynabands voor een meer sportieve workout. Er wordt getraind voor sterke stabiele spieren die het risico op blessures verminderen en een mooie rechte houding geven. Alle spieren komen aan bod en wekelijks is er extra aandacht voor een specifieke spiergroep. Geschikt voor mensen die een meer uitdagendere pilatesvorm zoeken.

alignment
pilates

Bij deze meer technische variant van de Pilates methode draait het om werken aan en het verkrijgen van een goede balans en inzicht in de correcte stand van het lichaam en de ruggewervel. Focus ligt op de uitlijning van het lichaam tijdens het bewegen. Je werkt spieropbouwend vanuit een zeer gecontroleerde manier van bewegen. Een voor iedereen geschikte rustige maar intense pilates les

tre

Via Tension Releasing Exercises (TRE) kan spanning uit het verleden los komen waarna parasympathische stelsel het overneemt. Een technische omschrijving van iets wat de natuur voor ons heeft bedacht. Via intensieve trillingen in de diepere lagen trauma’s en langdurig vastgezette spanningen loslaten. De wereld wordt weer kalm, vriendelijker en helder. Binnen een paar minuten voel je dat er inwendig iets belangrijks gebeurt. Je lichaam stemt weer af op het nu. De huidige situatie.

massage opleidingen

De basis van de massages voor ontspanning of sportmassage is de Traditionele Klassieke Massage. Een 125 jaar jonge scherp omlijnde methode van waaruit bijv. ook alle fysiotherapeuten zijn opgeleid.
Nog niet zo lang geleden bestond de fysiotherapeutische behandeling nog voor 70 % uit massage. En niet voor niets! Masseren kan, mits goed uitgevoerd, heel krachtig en effectief zijn om het lichaam preventief gezond te houden maar ook helpen te herstellen.
Onze hoofddocent Lourens Rosweide (o.a. st. Massageschool en Vitalis, Utrecht) heeft de afgelopen 40jaar vele honderden uiterst gedreven en vakkundige masseurs opgeleid tot gediplomeerde topmasseurs. Wij zijn supertrots op onze samenwerking met hem!

workshop
masseren

leer de fijne kneepjes van het masseren. Na deze workshop weet je elkaar van top tot teen goed te masseren. Wil je hiermee mee verder kies dan voor de opleiding tot masseur.

opleiding
masseren

na deze complete opleiding heb je alle kennis en vaardigheden om zelfverzekerd te starten als bekwaam ontspannings- en/of sportmasseur. Jij als cursists staat centraal en zul je door ons goed worden begeleid. Wil je na het behalen van alle certificaten ook een erkende diploma, dan ben je hiervoor goed opgeleid.

specialisaties

wil je jouw kennis verdiepen en ben je toe aan gespecialiseerde verfijning van het masseren ? volg dan onze extra modules.

workshops

express yourself
€ 47,50

Zo. 25 juni 2017 - 11u - 13.30u

A ceative workshop with yoga, art and movement for self-reflection and awerness of your own body & mind relationship.

yoga sound immersion
€ 37,50

Zo. 4 juni 2017 - 11u - 13u
Zo. 25 juni 2017 - 15u - 17u

Dive deep into the depths of your being with yoga, meditation and live music.

sacred cacao ceremony
€ 40,-

Zo. 9 juli 2017 - 15u - 18u
Zo. 3 september 2017 - 15u - 18u

Express, explore and connect yourself and those around you through the healing properties of cacao. Guided by meditation, live music and dance. Een bijzondere workshop waarin u de mysterieuze werking van pure cacao ervaart met dans, life muziek en meditatie.

art of thai yoga massage
€ 95,-

Zo. 18 juni 2017 - 13u - 18u
Zo. 16 juli 2017 -13u - 18u

Explore the healing power of touch, movement and connection. Incl. small lunch
Leer de basistechnieken van de traditionele thai yoga massage. Met toepassing van druk, rek en stretching. Incl.lichte lunch.

yoga rave
€ 37,50

Za. 12 augustus 2017 - 20u-23u

An euphoric combination of dance & yoga with a blissful savasana. Dance as if no one is watching!
Dans als nooit tevoren! Een euforische combinatie van yoga en dans. Dit moet je hebben meegemaakt!

schrijf je in voor de workshops

docenten

paulina
-yoga & pilates-

 


fi
-yoga-

1988
California, India, Singapore, UK, Bali, Caribbean, Voorschoten... Deze veelzijdige vrolijke dame heeft haar jonge vleugels wereldwijd al flink uitgeslagen. Ze combineert haar opleiding Creative Arts Therapy met haar passie voor dans en yoga. Zij is gewend oosterse en westerse verbanden te leggen d.m.v. bewustzijn en traditionele yoga. Fi geeft diverse stijlen van yoga aan volwassenen,tieners en kinderen maar ook workshops (acroyoga) en therapeutische sessies zoals bijv. de traditonele cacaoceremonie.

nathalie
-pilates-

1982
een zeer ervaren danser, choreograaf en docent in verschillende beweegstijlen. Haar Pilates lessen zijn rustig maar intensief met veel aandacht voor perfecte uitlijning en body controle. Zij werkt vanuit haar vele ervaringen met Klein Technique, Body Mind Centering, Feldenkrais, Alexander Technique etc.

renske
-yoga & pilates-


lourens
-massage-

1956
Als hoofddocent is Lourens verbonden aan Springwellness.
Vanuit zijn passie voor en zijn visie op masseren heeft hij de afgelopen decennia zijn lesmethoden van de klassieke massage, sportmassage en ontspanningsmassage verder ontwikkeld tot ware kunst. Hij weet mede door zijn enorme toewijding een ieder het bijzondere vak van masseur en persoonlijke bewustzijn te leren.

laura
-yoga-


CONTACT
springwellness
body & mind

Dank je wel voor jouw bericht. Wij zullen z.s.m. reageren op deze email

geïnteresseerd in
nieuws en acties ?

Dank je wel voor je aanmelding op onze nieuwsbrief.

follow us
and make
us famous

adres

Springwellness yoga & pilates

Veurseweg 8a

2252 AA Voorschoten


bereikbaarheid

gratis parkeren kan langs de weg en op div. parkeerterreinen op max. 5 minuten lopen. 


bus

45 en 46  halte voorstraat

stoppen voor de deur.  lesrooster


  Kies eerst de les die je wilt volgen,
  daarna kun je het gewenste abonnement selecteren.

  Volg daarna de betaalinstructies.


  losse les
  of proefles

  €15,-
  per les
  • volg 1 losse
  • (proef-)groepsles
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  groepsles
  1x per week

  €38,-
  per maand
  • volg 1x per week
  •  een van de 
  • groepslessen.
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  groepsles
  2x per week

  €59,-
  per maand
  • volg 2x per week
  •  een van de 
  • groepslessen.
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  10 rittenkaart
  kids/tieneryoga

   

  €95,-

  persoonsgebonden

  • met deze kaart
  • kun je 10 lessen volgen
  • 14 weken geldig
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  10 rittenkaart
  20 wk geldig

   

  €125,-

  persoonsgebonden

  • met deze kaart
  • kun je 10 lessen volgen
  • 20 weken geldig
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  unlimited
  1 mnd geldig

   

  €80,-

  persoonsgebonden

  • met deze kaart
  • kun je onbeperkt lessen volgen
  • 1 maand geldig
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  unlimited
  6 mnd geldig

   

  €450,-

  persoonsgebonden

  • met deze kaart
  • kun je onbeperkt lessen volgen
  • 6 maanden geldig
  • (m.u.v. de massage opleidingen)

  informatie
  massage
  opleiding

  Dank je wel voor jouw bericht. Wij zullen z.s.m. reageren op deze email

  huisregels

  Hygiene is belangrijk!

  Alleen met hulp van alle gebruikers kunnen we de volledige studio netjes en schoon houden.

  We gaan er dus vanuit dat je onderstaande tips en huisregels zult hanteren:

  - Tijdens de lessen mag u de aanwezige yogamatten en props gebruiken. Het gebruik van een daarvoor geschikte yogatowel / grote doek is dan verplicht. De gebruikte yogamatten, kussens en alle overige yoga props dienen, zonder uitzonderingen, direct na gebruik goed schoon (desinfectant) en netjes opgeruimd te worden door de gebruiker.

  - Kom fris naar de yogales maar houd rekening met elkaar. Deodorant wordt zeer op prijs gesteld maar vermijd het gebruik van parfum of geparfumeerde producten. Gebruik ook geen sprays in de studio. Dit ivm met mogelijke allergieën en overgevoeligheid van de andere aanwezigen.

  - Schoenen op de studiovloer zijn niet toegestaan. Zorg voor schone voeten en (yoga)sokken.

  - Draag schone (yoga)kleding waar je makkelijk in kunt bewegen.

  - Praat rustig en zachtjes in de volledige studio om voor, tijdens en na de lessen iedereen optimale (innerlijke) rust te gunnen.

  - De integriteit van cursisten en medewerkers dient altijd gerespecteerd te worden. Gewenste en ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd.

  Prettig voor iedereen!